Jeg husker jeg bodde i Tyskland da jeg fikk servert gulrotkake for første gang, jeg må innrømme at det var med stor skepsis jeg satte tennene i den første biten, men så var jeg frelst for evig og alltid.
Denne gode og enkle oppskriften gir saftige, søte deilige muffins med syrlig krem på toppen.
OPPSKRIFT
ca 12 stykker
175 gram brunt sukker (det er ok med hvitt)
1,75 dl solsikkeolje eller rapsolje til baking
3 egg
Rør sammen sukker og olje, tilsett ett og ett egg og visp godt sammen
150 gram mel
1,5 ts natron
1,5 ts bakepulver
1 ts kanel
0,5 ts muskat
en klype salt
Alt dette siktes inn og røres forsiktig til alt er godt blandet
225 gram raspet gulrot
Tilsettes til slutt
Finn frem noen muffinsformer, de som er på bildet har jeg kjøpt på Clas Ohlsson, fyll de opp sånn ca trekvart og kakene stekes på 180 grader i 20-25 minutter. Bruk en tørr spaghetti eller en strikkepinne for å sjekke om de er ferdig stekt. La muffinsene bli kalde (i hvertfall lunkne) før du har
KREM PÅ TOPPEN
100 gram kremost naturell
75 gram smør
1 ss sitronskall
Ost, smør og sitronskall røres godt sammen
200 gram melis
2 ss saft av en sitron
Bland inn melis og sitronsaft
Dette gir en nydelig syrlig krem som passer godt til den søte kaken, pynt med litt limeskall. Lykke til!
2 kommentarer:
Hei! Så hyggelig at du følger meg! Jeg kan heller ikke gå forbi en kokebok og det kan være litt vanskelig når jeg jobber i bokhandel :) Bloggen din ser helt fantastisk ut så jeg følger deg også. Headeren din er forresten kjempefin!!! Ha en god helg!
Klem, Kristin
Jeg og svigermor har akkurat laget dem. De ble helt nydelige! Stor suksess! :-)
Legg inn en kommentar