Ettersom FruGlum driver og prøver ut LowCarb diett for tiden, og LowCarb og kaker ikke passer sammen i det hele tatt, fant jeg ut at jeg skulle prøve en av Fedons kaker. Som kjent så sverger han til moderate mengder med karbohydrater og valget falt på hans "vidunderlige ostekake". I tillegg så er den glutenfri for den som er interessert i det. Oppskriften finnes i denne kokeboken.
OPPSKRIFT
Nøttebunn:
100 gram hasselnøtter
(jeg brukte 50 gram hasselnøtter og 50 gram mandler)
100 gram solsikkefrø
2 ss fruktose
1 ts kanel
4 ss romtemperert smør
Frø og nøtter males (kjøres i foodprosessor), tilsett fruktose, kanel og smør
Alt blandes og trykkes ut i en form på ca 20 cm, legg bakepapir i bunnen
Stekes nederst i ovnene i 5 minutter på 175 grader
FYLL
2 pk lett Philadelphia ost
1 beger Cottage Cheese
4 egg
1 ts vaniljesukker
2 dl fruktose
Ostemassen kjøres i blender til en fin masse
Tilsett eggene og sukkeret og rør godt
Hell massen over bunnen og stek i ca 50 minutter, rugg formen litt frem og tilbake, den skal ikke være helt fast i midtpartiet.
La formen stå på en stekeplate under steking, det kan dryppe olje fra nøttene under stekingen
TOPPEN:
1 beger lettrømme
1 ts vaniljesukker
1 ss fruktose
Alt røres sammen og smøres over den stekte kaken, stek videre i 10 minutter.
Avkjøles, før den settes i kjøleskapet over natten.
Kaken ble strålende mottatt, både av kakeglade Herr Glum og venner, mektig og god.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar