mandag 20. september 2010

Fedons vidunderlige ostekake



Ettersom FruGlum driver og prøver ut LowCarb diett for tiden, og LowCarb og kaker ikke passer sammen i det hele tatt, fant jeg ut at jeg skulle prøve en av Fedons kaker. Som kjent så sverger han til moderate mengder med karbohydrater og valget falt på hans "vidunderlige ostekake". I tillegg så er den glutenfri for den som er interessert i det. Oppskriften finnes i denne kokeboken.


OPPSKRIFT

Nøttebunn:

100 gram hasselnøtter
(jeg brukte 50 gram hasselnøtter og 50 gram mandler)

100 gram solsikkefrø

2 ss fruktose

1 ts kanel

4 ss romtemperert smør









Frø og nøtter males (kjøres i foodprosessor), tilsett fruktose, kanel og smør




Alt blandes og trykkes ut i en form på ca 20 cm, legg bakepapir i bunnen





Stekes nederst i ovnene i 5 minutter på 175 grader


FYLL

2 pk lett Philadelphia ost

1 beger Cottage Cheese

4 egg

1 ts vaniljesukker

2 dl fruktose





Ostemassen kjøres i blender til en fin masse


Tilsett eggene og sukkeret og rør godt


Hell massen over bunnen og stek i ca 50 minutter, rugg formen litt frem og tilbake, den skal ikke være helt fast i midtpartiet.


La formen stå på en stekeplate under steking, det kan dryppe olje fra nøttene under stekingen


TOPPEN:

1 beger lettrømme

1 ts vaniljesukker 

1 ss fruktose





Alt røres sammen og smøres over den stekte kaken, stek videre i 10 minutter. 
Avkjøles, før den settes i kjøleskapet over natten. 



Kaken ble strålende mottatt, både av kakeglade Herr Glum og venner, mektig og god. 



Ingen kommentarer: