Hvis du har lyst til å trylle innimellom, dvs forsvinne inn på kjøkkenet og etter et kvarter, dukke opp med varme, kjempegode kjeks som smelter i munnen så er det bare å følge med videre.
Jeg lager disse kjeksene, pakker røren inn i bakepapir og legger de i fryseboksen, og når det er tid for trylling så er det bare å sette på ovnen, ta rullen ut av fryseboksen, skjære skiver i passe tykkelse og steke i 10-15 minutter.
Kjeksene på bildet er lagd med hvit sjokolade, men bruk gjerne kokesjokolade og/eller nøtter. Størrelsen, dvs tykkelse og diameter bestemmer du selv.
OPPSKRIFT
160 gram smør
200 gram sukker
150 gram brunt sukker
Smør og sukker vispes i en kjøkkenmaskin |
350 gram mel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
En anelse malt kanel
Tilsett sjokoladen |
La deigen hvile i minst en time i kjøleskap før steking eller oppbevar i fryseren |
Skjær skiver i passe størrelse og stek skivene i 10-15 min på 180 grader, de er ferdig stekt akkurat i det de begynner å få litt farve i kanten.
Jeg lover, de forsvinner raskere enn du får de ut av ovnen. |
2 kommentarer:
Det var disse du hadde laget da vi var på besøk, ikke sant? Kan skrive under på at de var knallgode. En hel krukke ble tømt på null komma niks. :-)
Nå som jeg har oppskriften får jeg prøve å imponere på kjøkkenet jeg også. Kanskje noe å blidgjøre sjefen med på morgenmøtet på mandag.
Hei
Joda det var disse kjeksene som forsvant fortere enn svint. De kan helt sikkert blidgjøre hvem som helst:-))
FruGlum
Legg inn en kommentar