Jeg har hatt denne oppskriften på Biscotti i mange år og bruker den med jevne mellomrom for å fylle opp denne krukken som passer perfekt til disse kjeksene. Jeg lager de helt enkle, kun med mandler, men endene kan godt dyppes i litt smeltet sjokolade.
OPPSKRIFT
Sett stekeovnen på 165 grader
180 GRAM SUKKER
Røres godt sammen
2 EGG
Piskes inn i smørblandingen
320 GRAM HVETEMEL
1,5 TS VANILJESUKKER
1 TS KANEL
0,5 TS MUSKAT
2 TS VANILJESUKKER
2 TS BAKEPULVER
Alt dette blandes sammen og siktes i røren
1,5 DL GROVHAKKEDE MANDLER
1 SS REVET SKALL FRA APPELSIN
Blandes i tilslutt
Ha litt mel på bordet og del deigen i to.
Rull hver del til en pølse og klapp dem forsiktig til et
rektangel like langt som stekebrettet og ca 12 cm bredt.
Rull hver del til en pølse og klapp dem forsiktig til et
rektangel like langt som stekebrettet og ca 12 cm bredt.
Stekes i ca 25 minutter (165 grader) til de er lysebrune og en anelse brun i kanten.
Finn frem en brødkniv og skjær opp i passende bredde, sånn ca 2-3 cm så snart de er ute av ovnen.
Flipp kjeksene over på siden og stek videre i 7-8 minutter,
dette er for at skal bli tørre og gi litt tyggemotstand.
Kanskje som i Italia, en kopp espresso og en Biscotti på morgenkvisten?
Finn frem en brødkniv og skjær opp i passende bredde, sånn ca 2-3 cm så snart de er ute av ovnen.
Flipp kjeksene over på siden og stek videre i 7-8 minutter,
dette er for at skal bli tørre og gi litt tyggemotstand.
Kanskje som i Italia, en kopp espresso og en Biscotti på morgenkvisten?
1 kommentar:
Tusen takk for den veldige hyggelige kommentaren din!:) Disse biscottiene må jeg prøve. Jeg har en lignende glasskrukke på kjøkkenet mitt som nå absolutt skal fylles opp!! Elsker inspirasjon som dette!
Kristin ;)
Legg inn en kommentar