lørdag 11. september 2010

EPLEKAKE



Tenkte jeg skulle vise en eplekake som er superenkel å lage, har saftig bunn, karamelliserte epler på toppen og smaker helt nydelig.


EPLEKAKE


175 GRAM SMØR

175 GRAM SUKKER

Piskes hvitt


3 EGG 

Tilsett ett og ett egg

1 DL MELK

175 GRAM MEL

2 TS VANILJESUKKER

1 TS BAKEPULVER



Melk og det tørre haes i røren


Hell over i en 24 cm rundform med bakepapir i bunnen.




2-3 epler skrelles og skjæres i båter og legges pent oppå kaken, dryss på kanel og sukker.

Stekes midt i ovnen ca 40 minutter på 180 grader


Vaniljesaus, is eller krem på toppen. Nam nam!


1 kommentar:

Maria Isabel sa...

Heisann, fant denne siden da jeg søkte "fuktig eplekake"! Brukte denne oppskriften nå i kveld, og den ble helt fantastisk god. Brukte noe mer vaniljesukker, vakke værst det :) Serverte med god vaniljeis, og er nå så mett at magen snart sprekker :)

Så takk for kjempegod oppskrift :)