lørdag 31. mars 2012

TEBIRKES






"Rund"stykker med det litt rare navnet Tebirkes, de krever litt kjevling, men er allikevel enkel å få til. Brødene blir luftige, saftig og smaker kjempegodt. Ekstra lekre blir de med valmuefrø, men det går greit uten.


TEBIRKES

2,5 dl lunket vann

50 g gjær

en klype salt

1 egg

1,5 ss sukker

50 gr smør (smeltes)

9-10 dl hvetemel

pensles med egg


Løs opp gjæren i vannet. (Hvis du bruker tørrgjær så bland dette i melet) Tilsett smeltet smør, sammenpisket egg, salt, sukker og det meste av melet. 
Kna sammen til du får en god og smidig deig. 
Mens deigen hviler noen minutter, finner du frem kjevle, målebånd og rydder plass til at deigen skal bli ca 20 x 65 cm stor. 


Strø mel på bakebordet, klapp deigen slik at den ligner på et rektangel og kjevl i vei.


Strø litt mel på leiven.




Når leiven har blitt ca 20 x 65 cm, pensler du med sammenvispet egg, brett så den ene langsiden mot midten.



Gjenta det samme fra den andre siden.


Snu deigen med bretten ned mot bordet, del opp i ca 4-5 cm brede stykker.


Pensle med egg og strø rikelig med valmuefrø, flytt birksene til stekebrettet. Legg over et kjøkkenhåndkle og la de heve omtrent til dobbel størrelse. (1 times tid)



Stekes i midten av ovnen på 220 grader i 12-15 minutter. 





Øsker alle en riktig GOD PÅSKE
















1 kommentar:

Anonym sa...

Hei. Lurte bare på om du pensler med egg igjen før du bretter for 2.gang? På forhånd takk for svar!