tirsdag 8. mai 2012

KONFIRMASJONSKAKE



Jeg har nettopp hatt gleden av å lage en konfirmasjonskake og ettersom temaet var gult, grønt og hvitt endte jeg opp med denne blomsterkaken.
Konfirmanten liker sjokoladekake, jordbær, Stratos og ikke fløte så det var utgangspunktet for at jeg komponerte akkurat denne kaken.

DAG 1:
Oppskriften til sjokoladebunnen fant jeg på http://trinesmatblogg.no, den fungerte greit og var lett å lage.

Fyll 1:

Jordbærfromasj 

3-400 gram frosne jordbær tines 
ca 5 ss sukker

dette kjøres i blender til en jevn røre. 

Legg 4 blader gleatin i kaldt vann i 5-10 minutter.

Varm forsiktig opp 2-3 ss av jordbærsausen, klem ut vannet av gelatinen og rør inn i sausen. 

Ha dette i en ny stor bolle, rør forsiktig inn resten av jordbærene. 

Pisk 3 dl kremfløte og rør inn kremen i jordbærsausen, litt etter litt, dette er viktig slik at ikke fromasjen blir tung og kompakt.

Legg aluminiumsfolie i stekeformen til kaken så det dekker hele bunnen og opp over kanten. Del sjokoladekaken i to og legg en del ned i folien, fordel fromasjen på toppen, klem inn folien rundt kaken så den ikke siger ned, settes i kjøleskap over natten. Pakk inn den andre kakedelen i plast så den ikke tørker.

Fyll 2:

Stratoskrem:
Varm opp 1 dl fløte og knekk i 125 gram Stratos, rør hele tiden til sjokoladen er smeltet, sett i kjøleskapet til neste dag.


DAG 2:

Legg kaken med fromasjen på kakefatet.




Legg forsiktig på den andre bunnen, ta sjokoladekremen ut av kjøleskapet og visp til den tykner, (obs!den tykner veldig fort)
Smør kremen på toppen av kaken, sett kaken tilbake i kjøleskapet.



Så var det marengskremen:

5 eggehviter
4 dl sukker
1 ts vaniljesukker
blandes og vispes i en bolle over kokende vannbad, visp videre i en mikser, leeenge til den blir god og stiv. 


Fordelen med denne kremen er at den holder seg fast og er lett å feste blomstene i, samt at den smaker godt. 

Legg remser med bakepapir under kaken hele veien rundt før kremen smøres forsiktig over hele kaken. 




Dra forsiktig ut bakepapiret.



Mange kvelder før dette lagde jeg blomster:




Dette tar ganske lang tid, men med en god lydbok og ro i huset så er det veldig koselig arbeid. Skal lage et innlegg senre hvordan jeg lager marshmellowfondant som disse blomstene er laget av.



Heldigvis ble Cathrine superfornøyd med både utseende og smaken






Ingen kommentarer: