torsdag 25. november 2010

TORTILLA LEFSER

Det konsumeres store mengder med "Taco" her i landet, jeg har en sterk mistanke om at Grandiosa er forbigått for lenge siden av denne miksen av kjøttdeig med diverse tilbehør som helgekos. Suksessen tror jeg ligger på flere plan, enkelt å lage, muligheten til å velge og plukke det en liker best og sist men ikke minst, god smak, både voksne og barn er fornøyd.
Her i huset går det mest i tortilla lefser og av og til skjell og min bekymring er at disse lefsene er fulle av E-stoffer og transfett.

Jeg legger derfor ut en oppskrift på hjemmelagde tortillas, disse skal stekes akkurat som pannekaker, men har en litt annen konsistens pga av maismelet. De blir myke og gode og holder seg varme under et klede.

Sliter litt med gode bilder i disse mørketider.


OPPSKRIFT




5 dl vann
1 ss olivenolje
1 egg 
2,5 dl maismel
1 dl mel
litt salt

Bland sammen egg, vann og olje og salt. Tilsett melet og stek røren som om du steker pannekaker. 


Stek til de får en gylden farve, lefsene er lette å lage.




2 kommentarer:

Benedicte fra "Skolelyst" sa...

Hei. Så hyggelig at du besøkte "Skolelyst" og la deg til som følger.
Tortillalefsene ser spennende ut. De ligner veldig på pannekaker.

Kristin sa...

Hei igjen!!! Tusen takk for denne oppskriften. Dette har jeg alltid hatt lyst til å prøve, men har aldri funnet noen oppskrift! Ha en fin uke!

Kristin xo