torsdag 4. november 2010

TILSLØRTE BARNEPIKER
Familien Glum har kommet vel hjem fra en deilig ferie. Vi har kost oss i sol og varme og bodde på et 1001-aktig flott hotell. Mye god mat, men dessverre så var det lite inspirasjon å hente til en kakemons som alltid er på utkikk etter en søt nytelse. Egentlig så var dessertbordet ganske tørt og kjedelig, med noen få unntak.
Da henter jeg heller frem en god gammeldags norsk dessert, Tilslørte bondepiker.

Herr Glum som er australsk og snakker norsk som en innfødt, glipper noen ganger og vi brøt alle ut i latter den gangen vi var på besøk og han utbrøt: Mmmm, Tilslørte barnepiker... når desserten kom på bordet.

Her kommer oppskriften og som vanlig så er den enkel og rask og lage og hvorfor ikke overraske med en deilig hjemmelaget dessert i dag?


1,5 dl sukker 

1 dl lettkokte havregryn

0,5 dl grovt hakkede mandler


Varm sukkeret forsiktig opp, vær tålmodig, (det var ikke jeg og sukkeret ble i bruneste laget) og ikke bruk for sterk varme, rør med en tresleiv og når sukkeret er flytende tilsettes mandler og havregryn. Rør godt sammen og hell alt på et ark bakepapir. Sett kaldt til det er helt stivnet. (Det går ganske fort)Kjør "krokanen" i en foodprosessor eller legg alt i en tykk pose og bank løs med en hammer.

Så er det bare å legge krokan, eplesyltetøy og lett pisket krem lagvis, avslutt med krokan. Bondepikene har godt av å stå litt for å godgjøre seg før servering.


1 kommentar:

Kristin sa...

Så fint at du er tilbake. Håper du har hatt en flott ferie. Hvem får ikke lyst til å lage tilslørte bondepiker av å se disse bildene?! Mmm!! Ha en fin helg du også!

Klem, Kristin