Ingenting å finne på - regn regn regn - det har vært noen slike stunder i løpet av sommeren og da er det alltid suksess å finne fram et forkle og bakesaker.
KANELSNURRER er enkelt å lage og smaker godt for store og små
DEIG:
10 dl siktet hvetemel
100 gr mykt smør
1/2 dl sukker
1/2 ts bakepulver
1 knivsodd salt
4 dl melk
1 pk tørrgjær (gjerne rød)
FYLL:
smør
kanel
sukker
Stekes i 13-15 minutter på 220 grader
Bland alt det tørre |
Smuldre inn smøret |
Tilsett melk |
Deigen har hevet i nesten en time |
Del deigen i to og kjevle ut til ca 1/2 cm |
Smør på tynt lag med smør, strø på sukker og kanel |
Rull sammen og skjær i ønsket størrelse |
Legg snurrene på bakebrettet (slå på ovnen til 220 grader) og la heve ca 30 min Pensle med sammenpisket egg før de settes inn i ovnen |
Bruk fantasien til andre halvdel av deigen, her en klippekrans med hakket mandler |
VARME, MYKE OG KNALLGODE, VÆRSÅGOD
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar