lørdag 7. august 2010

KANELSNURRER




Ingenting å finne på - regn regn regn - det har vært noen slike stunder i løpet av sommeren og da er det alltid suksess å finne fram et forkle og bakesaker. 
KANELSNURRER er enkelt å lage og smaker godt for store og små
DEIG:
10 dl siktet hvetemel
100 gr mykt smør
1/2 dl sukker
1/2 ts bakepulver
1 knivsodd salt
4 dl melk 
1 pk tørrgjær (gjerne rød)
FYLL:
smør 
kanel 
sukker

Stekes i 13-15 minutter på 220 grader

Bland alt det tørre

Smuldre inn smøret
Tilsett melk

Deigen har hevet i nesten en time
Del deigen i to og kjevle ut til ca 1/2 cm
Smør på tynt lag med smør, strø på sukker og kanel
Rull sammen og skjær i ønsket størrelse

Legg snurrene på bakebrettet (slå på ovnen til 220 grader) og la heve ca 30 min
Pensle med sammenpisket egg før de settes inn i ovnen

Bruk fantasien til andre halvdel av deigen, her en klippekrans med hakket mandler





VARME, MYKE OG KNALLGODE, VÆRSÅGOD










Ingen kommentarer: