onsdag 18. august 2010

BRINGEBÆRPAI





Ettersom det bugner av bringebær i butikken for tiden, iallefall her på vestlandet, så legger jeg ut en oppskrift på en knallgod bringebærpai.
Selvfølgelig kan både halvfabrikata bunn og ferdig vaniljekrem kjøpes i butikken, men jeg sverger, denne paien er verdt litt ekstra innsats og den er slettes ikke vanskelig å få til, bare beregn litt tid, du blir rikelig belønnet for hvert minutt.


FØRST BUNNEN:

150 gr hvetemel

100 gr romtemperert smør

3 ss sukker

2 eggeplommer


Alt haes i en foodprosessor eller kna for hånd, det går fint



Kjør puls en 8-10 ganger til deigen har samlet seg





Pakk deigen i plastfolie og la den hvile i kjøleskap en halvtimes tid. Kjevle den ut mellom to lag av plast eller trykk den ut og opp kantene i en paiform som er ca 25 cm (eller bruk en kakeform) Stek den i 10-15 min på 180 grader til den er gylden. Avkjøles


Kjevle ut mellom to plastfilmer





VANILJEKREM:

4 dl melk

1 vaniljestang

4 eggeplommer

1/2 dl sukker

1ss maizenamel

11/2 ts vaniljesukker


Visp eggedosis av egg og sukker og vaniljesukker






Kok forsiktig opp melk og vaniljestang (skrap ut frøene) ta så ut vaniljestangen



1 ss kokende melk tilsettes eggedosisen, hell så eggedosisen opp i melken


Tilsett 1 ss maizenamel og varm forsiktig opp mens du rører hele tiden





Det kan virke som om kremen er veldig tynn, men maizena og varmen gjør at den tykner og får en flott konsistens. 




Avkjøl kremen og hell den over bunnen. Det gjør ingenting om bunnen går litt i stykker,
den smaker nydelig allikvel.






EN KLAR VINNER HER I HUSET!!










1 kommentar:

Anonym sa...

Hei!
hvilken type melk har du brukt? helmelk?
Skal virkelig prøve ut denne oppskriften:)