Selvfølgelig kan både halvfabrikata bunn og ferdig vaniljekrem kjøpes i butikken, men jeg sverger, denne paien er verdt litt ekstra innsats og den er slettes ikke vanskelig å få til, bare beregn litt tid, du blir rikelig belønnet for hvert minutt.
FØRST BUNNEN:
150 gr hvetemel
100 gr romtemperert smør
3 ss sukker
2 eggeplommer
Alt haes i en foodprosessor eller kna for hånd, det går fint |
Kjør puls en 8-10 ganger til deigen har samlet seg |
Pakk deigen i plastfolie og la den hvile i kjøleskap en halvtimes tid. Kjevle den ut mellom to lag av plast eller trykk den ut og opp kantene i en paiform som er ca 25 cm (eller bruk en kakeform) Stek den i 10-15 min på 180 grader til den er gylden. Avkjøles
Kjevle ut mellom to plastfilmer |
VANILJEKREM:
4 dl melk
1 vaniljestang
4 eggeplommer
1/2 dl sukker
1ss maizenamel
11/2 ts vaniljesukker
Visp eggedosis av egg og sukker og vaniljesukker |
Kok forsiktig opp melk og vaniljestang (skrap ut frøene) ta så ut vaniljestangen |
Tilsett 1 ss maizenamel og varm forsiktig opp mens du rører hele tiden |
Avkjøl kremen og hell den over bunnen. Det gjør ingenting om bunnen går litt i stykker, den smaker nydelig allikvel. |
EN KLAR VINNER HER I HUSET!!
1 kommentar:
Hei!
hvilken type melk har du brukt? helmelk?
Skal virkelig prøve ut denne oppskriften:)
Legg inn en kommentar