HVERDAGSSALAT
Selv om jeg elsker salat, så blir det sjelden vi spiser så mye av det i vinterhalvåret, for meg er og blir salat en rett som smaker og passer best i den lyse årstiden. I dag var det 16 grader, skikkelig vårstemning og startskudd for salatspisingen.
Denne salaten er basert på en salatblanding som jeg er stor fan av og "litt sånn hva som fantes i kjøleskapet".
ENKEL SALAT
SALATBLANDING
Ruccola, babyspinat, feltsalat, sennepsblad og rødbetsalat, noen ganger tilsetter jeg litt isberg slik som her.
1 STOR SS KAPERS
GRØNNE BØNNER
(kokt i 1 min og skylt i kaldt vann)
15 CM AGURK
(kuttes i små terninger)
1 RASPET GULROT
HEMP FRØ
DRESSING (se under)
En nydelig salat som passer godt til det meste, vi spiste kyllingklubber, maiskolber og deilig nanbrød.
FRU GLUMS DRESSING:
Vil gjerne anbefale en dressing som jeg alltid har stående i kjøleskapet. Jeg lager gjerne en god slump ettersom den holder seg i lange tider og smaker godt på de fleste grønne salater. Det er en slags fransk vinagrette som det sikkert finnes utallige variasjoner av. Har du et rent syltetøyglass med tett lokk så fyll på og rist godt.
DRESSING
1 dl god olivenolje
1 fedd raspet hvitløk
2 ss hvitvinseddik eller sitronsaft
1 toppet ts dijonsennep
1 ts knust rosmarin
litt vann
litt vann
salt
pepper
Alt blandes og ristes godt, hvis du synes den smaker veldig syrlig så husk at i salat så er det mye (veldig mye) vann så det demper syren veldig.
1 kommentar:
Nam, nam...og jeg elsker kapers! Dette så godt og sunt ut! Håper du har en fin søndag!
Klem,
Legg inn en kommentar