søndag 10. april 2011

SALAT OG DRESSING

HVERDAGSSALAT 



Selv om jeg elsker salat, så blir det sjelden vi spiser så mye av det i vinterhalvåret, for meg er og blir salat en rett som smaker og passer best i den lyse årstiden. I dag var det 16 grader, skikkelig vårstemning og startskudd for salatspisingen.

Denne salaten er basert på en salatblanding som jeg er stor fan av og "litt sånn hva som fantes i kjøleskapet". 


ENKEL SALAT

SALATBLANDING
 Ruccola, babyspinat, feltsalat, sennepsblad og rødbetsalat, noen ganger tilsetter jeg litt isberg slik som her. 

1 STOR SS KAPERS

GRØNNE BØNNER 
(kokt i 1 min og skylt i kaldt vann)

15 CM AGURK
(kuttes i små terninger)

1 RASPET GULROT

HEMP FRØ 

DRESSING (se under)

En nydelig salat som passer godt til det meste, vi spiste kyllingklubber, maiskolber og deilig nanbrød.


FRU GLUMS DRESSING:


Vil gjerne anbefale en dressing som jeg alltid har stående i kjøleskapet. Jeg lager gjerne en god slump ettersom den holder seg i lange tider og smaker godt på de fleste grønne salater. Det er en slags fransk vinagrette som det sikkert finnes utallige variasjoner av. Har du et rent syltetøyglass med tett lokk så fyll på og rist godt. 

DRESSING

1 dl god olivenolje

1 fedd raspet hvitløk 

2 ss hvitvinseddik eller sitronsaft

1 toppet ts dijonsennep

1 ts knust rosmarin


litt vann 

salt

pepper


Alt blandes og ristes godt, hvis du synes den smaker veldig syrlig så husk at i salat så er det mye (veldig mye) vann så det demper syren veldig. 

1 kommentar:

Kristin sa...

Nam, nam...og jeg elsker kapers! Dette så godt og sunt ut! Håper du har en fin søndag!

Klem,