lørdag 18. september 2010

TRYLLESJOKOLADEKJEKS





Hvis du har lyst til å trylle innimellom, dvs forsvinne inn på kjøkkenet og etter et kvarter, dukke opp med varme, kjempegode kjeks som smelter i munnen så er det bare å følge med videre.

Jeg lager disse kjeksene, pakker røren inn i bakepapir og legger de i fryseboksen, og når det er tid for trylling så er det bare å sette på ovnen, ta rullen ut av fryseboksen, skjære skiver i passe tykkelse og steke i 10-15 minutter.

Kjeksene på bildet er lagd med hvit sjokolade, men bruk gjerne kokesjokolade og/eller nøtter. Størrelsen, dvs tykkelse og diameter bestemmer du selv.


OPPSKRIFT

160 gram smør

200 gram sukker

150 gram brunt sukker


Smør og sukker vispes i en kjøkkenmaskin


350 gram mel

2 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

En anelse malt kanel
Det tørre blandes og tilsettes sammen med resten



3 egg blandes inn i røren

3-400 gram sjokoladedråper eller hakket sjokolade

100 gram nøtter (valgfritt)
Tilsett sjokoladen


Pakk deigen inn i bakepapir


La deigen hvile i minst en time i kjøleskap før steking eller oppbevar i fryseren


Skjær skiver i passe størrelse og stek skivene i 10-15 min på 180 grader, de er ferdig stekt akkurat i det  de begynner å få litt farve i kanten.



Jeg lover, de forsvinner raskere enn du får de ut av ovnen.
















2 kommentarer:

  1. Det var disse du hadde laget da vi var på besøk, ikke sant? Kan skrive under på at de var knallgode. En hel krukke ble tømt på null komma niks. :-)
    Nå som jeg har oppskriften får jeg prøve å imponere på kjøkkenet jeg også. Kanskje noe å blidgjøre sjefen med på morgenmøtet på mandag.

    SvarSlett
  2. Hei
    Joda det var disse kjeksene som forsvant fortere enn svint. De kan helt sikkert blidgjøre hvem som helst:-))
    FruGlum

    SvarSlett

Hei
Takk for at legger igjen en melding!